Loading...

Αγγλικά

Η σύγχρονη αγγλική γλώσσα κατέχει κυρίαρχη θέση στους τομείς των επικοινωνιών, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της ψυχαγωγίας και των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου.

Η γνώση της αγγλικής έχει καταστεί απαραίτητη σε ένα ευρύ εργασιακό φάσμα, ενώ σε πολλές χώρες, στις οποίες δεν αποτελεί επίσημη γλώσσα, είναι απαραίτητη ως προσόν για την εξεύρεση εργασίας, με αποτέλεσμα πάνω από τρια δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο να την μιλούν, τουλάχιστον στο βασικό της επίπεδο.

 

Στο φροντιστήριο αυτό, τα Αγγλικά είναι η αδυναμία μας! Λατρεύουμε τους ιδιωματισμούς και τις ιδιοτροπίες τους! Ακολουθούμε την απίστευτη μετάλλαξη της γλώσσας από χώρα σε χώρα και από γενιά σε γενιά! Ενθουσιαζόμαστε να διδάσκουμε τα Αγγλικά και το κάνουμε ΚΑΛΑ!

Ναι, το κάνουμε πολύ καλά. Είμαστε απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων. Έχουμε συνεχή επικοινωνία με αγγλόφωνους λαούς από όλο το κόσμο. Ξέρουμε πως μιλούν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι και πως πρέπει να τους μιλάμε εμείς. Μαθαίνουμε τα καινούργια Αγγλικά πριν καν μπουν στα βιβλία. Μαθαίνουμε τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν στις παρέες και στο δρόμο.

Σε εμάς θα μάθετε τα Αγγλικά όπως τα Ελληνικά. Και τα επίσημα, και τα καθημερινά!

 

ΤΑΞΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

  • Pre-Junior (ΔΩΡΕΑΝ)
  • A' Junior
  • B' Junior
  • A' Senior
  • B' Senior
  • C' Senior
  • D' Senior - B1
  • E' / Lower - B2 (*)
  • Proficiency - C2 (**)

* Στη μέση της Ε'/Lower σχολικής χρονιάς, ο μαθητής είναι πλήρως προετοιμασμένος για τις εξετάσεις Δκεμβρίου επιπέδου Β2

**  Για τους επιτυχόντες του σχολείου μας στις εξετάσεις Β2, η απόκτηση του Proficiency διαρκεί 1,5 χρόνο ΜΟΝΟ.

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ειδικά για τους ενήλικες, προσφέρουμε ταχύρυθμο πρόγραμμα διδασκαλίας

Β2 σε 18 μήνες. Προετοιμασία για B2 από το μηδέν σε 18 μήνες.

C1 σε 9 μήνες. Προετοιμασία για C1 σε 9 μήνες απο επίπεδο Β2.

C2 σε 9 μήνες. Προετοιμασία για C2 σε 9 μήνες απο επίπεδο C1.

 

ΠΤΥΧΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (Πανεπιστημίου Cambridge)

Key English Test (KET)

Η εξέταση Key English Test (KET) αντιστοιχεί στο επίπεδο Α2 του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς και προσφέρει ένα βασικό πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας προετοιμάζοντας τον υποψήφιο για τις λοιπές εξετάσεις Αγγλικών του Cambridge ESOL.

 

Preliminary English Test (PET)

Η εξέταση Preliminary English Test (PET) αντιστοιχεί στο επίπεδο B1 του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς.Οι μαθητές αυτού του επιπέδου μπορούν να χρησιμοποιούν τα Αγγλικά στο επίπεδο της καθημερινής ζωής και είναι σε θέση να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με αγγλόφωνους ή μη ομιλητές.

 

First Certificate in English (FCE) – Lower

To First Certificate in English είναι το δίπλωμα – ορόσημο στην αγγλική γλώσσα και αντιστοιχεί στο επίπεδο Β2 του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς.Οι κάτοχοι του διπλώματος Lower είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις βασικές δομές της αγγλικής γλώσσας με αρκετή άνεση και ευχέρεια. Επιπλέον, κατέχουν ένα ευρύ λεξιλόγιο που τους επιτρέπει να επικοινωνούν με αποτελεσματικότητα και αυτοπεποίθηση στις περισσότερες από τις καθημερινές, κοινωνικές περιστάσεις. Η εξέταση για το First Certificate in English - Lower είναι γραπτή και προφορική και πιο συγκεκριμένα αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading) Και Γραμματική (Use of English)
Έκθεση (Writing)
Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening)
Προφορική εξέταση (Speaking)

 

Certificate of Advanced in English (CAE)

Το Certificate of Advanced in English αντιστοιχεί στο επίπεδο C1 του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς.Οι σπουδαστές που ολοκληρώσουν τα μαθήματα Αγγλικών στο επίπεδο αυτό είναι σε θέση να χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα με ευχέρεια και άνεση, να ανταποκρίνονται στις περισσότερες περιστάσεις της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής καθώς και να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις της ανώτατης εκπαίδευσης. Συνήθως οι υποψήφιοι χρειάζονται ένα επιπλέον έτος προετοιμασίας μετά την απόκτηση του First Certificate in English προκειμένου να περάσουν με επιτυχία τις εξετάσεις για το CAE. Η εξέταση για το Certificate of Advanced in English είναι γραπτή και προφορική και αποτελείται συγκεκριμένα από τα ακόλουθα μέρη:

Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading)
Έκθεση (Writing)
Γραμματική (Use of English)
Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening)
Προφορική εξέταση (Speaking)

 

Certificate of Proficiency in English (CPE)

Πρόκειται για ένα απαιτητικό δίπλωμα που πιστοποιεί την άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και αντιστοιχεί στο επίπεδο C2 του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς.Οι κάτοχοί του μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε περίσταση (επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον) και είναι ικανοί να κατανοούν πολύπλοκα κείμενα (αλληλογραφία, επιστημονικά και λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα εφημερίδων κ.α.). Ο υποψήφιος για το CPE θα εξεταστεί γραπτά και προφορικά. Συγκεκριμένα η εξέταση αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:
Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading) Και Γραμματική (Use of English)
Έκθεση (Writing) 
Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening);
Προφορική εξέταση (Speaking)

 

IELTS

Για σπουδές στο εξωτερικό είναι το πλέον αναγνωρισμένο πτυχίο. Το επίπεδο που απαιτείται από τα ευρωπαικά εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι μεταξύ του Certificate of Advanced και του Certificate of Proficiency. Απαιτεί κατανόηση βασικών εννοιών οικονομικών και business για αυτό προτείνεται σε ενήλικες.


Παραθέτουμε περιγραμματικά τα πτυχία των Αγγλικών που αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το Παράρτημα Γλωσσομάθειας που εκδόθηκε στις 28-4-2014 από τον ΑΣΕΠ.

ΑΣΕΠ CEFR CAMBRIDGE MICHIGAN PTE IELTS
ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ C2 CPE, IELTS ECPE LEVEL 5 8-9
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ C1 CAE, IELTS   LEVEL 4 6.5-8
ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ B2 FCE, IELTS ECCE LEVEL 3 5-6.5
ΜΕΤΡΙΑ ΓΝΩΣΗ B1 PET, IELTS   LEVEL 2 4-5

 

Για την πλήρη λίστα, επιλέξτε το Παράρτημα Γλωσσομάθειας ΑΣΕΠ 28-4-2014 παρακάτω.

 
© Copyright 2013 - 2023 Πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κόκλα